© 2018 Ateljé 73-83

  • Facebook - svarta cirkeln
  • mostphotos
  • Flickr - svarta cirkeln

Presentation av Ateljé 83

Sidan är under uppbyggnad.

Ateljé 83

Jag har vuxit upp med pensel och penna i handen,…jag är Ateljé 83.

Hemma uppmuntrades alltid måleriet och nya set av akvareller avlöste de gamla tomma kartongerna. Som barn var det alltid förekommande favoritmotivet: hästar.

Den äldsta teckningen jag har kvar, är från då jag var tre år, och teckningen visar ett föl inne i magen på sin hästmamma.

Under utbildningstiden

I grundskolan hade jag förmånen att få Bernt Claesson som klassens bildlärare! Under den tiden hade jag min första egna utställning på Sandvikens Folkbibliotek år 1995, med ett antal tavlor med blyertsskisser av hästar. En tavla såldes, vilken återfinns i Bernt Claessons ägo.

År 1998 blev jag antagen till Gävleborgs Länskonst på Sandvikens Konsthall. Jag var femton år, och var den yngsta som någonsin antagits till den årliga utställningen. Jag medverkade med tre naturmotiv i akryl på duk, med titlarna: ”Havets kastande”(Såld), ”Gläntande skog”(Såld), och ”Gryning”. Lokaltidningarna ringde och bokade in tider för intervjuer… Jag har fortfarande kvar urklippen, varav ytterligare en tavelförsäljning blev till, via ett fotografi på mina verk ur en av tidningsartiklarna.

År 2000 var jag åter tillbaka på Sandvikens Folkbibliotek, tillsammans med flera andra, etablerade konstnärer, med temat Fyra hästar i krita (sålda verk).

Jag gick min gymnasiala konstutbildning i Gävleborgs Län, Estetiska programmet, Konst och Form i Sandviken, med start 1999. Där hade jag lärarna Jan Annerborn & Lars Westermann, och andra kunniga och stöttande konstnärer i min närhet. Jag deltog i utbildningens avslutande Vernissage och utställning, 2002, med några av mina producerade gymnasiala verk, och en stor färgrik målning av en häst, ”Hoppsan Saa”, såldes.

Efter livet som estet

Jag höll igång med privat hemmaproduktion  från slutet av 2002; och ansökte ibland till olika utställningar; jag antogs inte, men fick ofta gehör för min konst genom att få verken förmedlade och sålda.

År 2009 tyckte jag åter att det var dags att ansöka till Länskonst med temat Fyra fiskar. Där blev jag ratad, men verken såldes senare.

Konstintresset ställdes därefter i aktiv vila, men intresset för estetik och skapande finns alltid med mig i hjärtat och därför startades ganska så snart bloggen, Ateljé 73-83, där Ateljé 73 är prefix för Tommy Antonsson, Fotograf, och Ateljé 83 är prefix för mig och mina verk. Intresset för skapande och estetik utökas till att slutligen omfatta två bloggar till: ”Bol´s Bonnie Prince” & ”Dunderboxer´s Agaton”.

Snart därefter blir jag även kennelförvaltare, tillsammans med T. Antonsson, och administrerar Scopic´s kennel.

Under året 2012 kommer Vi till Dalarna; här öppnas Ateljé 73-83 på N.nu.

Under kommande år är det konstnärliga skapandet helt vilande. Atelje 73-83 får flytta in på Scopic’s.
/Rebecka Venetjoki Antonsson.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now